Aito Suomi

Suomalainen ruokakulttuuri on omaleimainen ja elävä makujen maailma. Suomalaisen keittiön makunautinnot perustuvat vuodenaikojen mukaan vaihteleviin tuoreisiin ja puhtaisiin raaka-aineisiin. Idän ja lännen kulttuuriperinnöstä nousevat vaikutteet tuovat ruokapöytään oman säväyksensä. Ruokakulttuuriin kuuluu myös se, että raakaaineemme hankitaan lähituottajilta.

 

SUOMALAINEN HERKKUPÖYTÄ (lähiruokaa)

Raikasta versosalaattia
Metsäsienisalaattia
Leipäjuustosalaattia, raparperisiirappia
Sinappisilakoita
Täytettyjä kananmunia
Savukalatäytteisiä rieskarullia
Paahtopaistia, piparjuurikermaa
Tuoretta leipää sekä voita
Karpalo-valkosuklaamousse

 

SUOMILOUNAS 1

Versosalaatti
Savukalasalaatti
Ruohosipulikastiketta
Riistalihapullat
Juures-perunasosetta, kermakastiketta

Puolukka-valkosuklaamousse

 

SUOMILOUNAS 2

Puutarhurin salaatti
Leipäjuustosalaatti
Raparperisiirappia
Savustettua porsasta
Uunijuureksia, metsäsienikastiketta

Karpalovaahtoa

 

SUOMALAINEN JUHLAMENU

Versosalaattia
Metsäsienisalaattia
Täytettyjä kananmunia
Sillilajitelma
Pippuri-savulohta
Paahtopaistia, piparjuurikermaa
Leipäjuustoa, raparperihilloketta
Ruisleipää sekä voita

Pääruokavaihtoehdot

Savustettua viljaporsasta
Rakuunasinappikastiketta, ohra-punajuurivuokaa, perunoita sesongin mukaan

TAI

Hirvilihapullat
Juures-perunasosetta, kermakastiketta

Jälkiruoka
Mustikkakukkoa ja vanilijakastiketta